DAS BUCHHALTUNGSBÜRO  FÜR SIE

                                         info@histria-accounting.hr

PREKRŠAJNE ODREDBE

Prekršajne odredbe za obveznike fiskalizacije usklađuju se s Prekršajnim zakonom, u smislu propisivanja novčanih kazna zasebno za fizičke i zasebno za pravne osobe. Jednako tako, prekršajne se odredbe propisuju za obveznike fiskalizacije kod kojih se utvrdi da primjenjuju programska rješenja koja su se i kod drugih obveznika pokazala kao ona koja sustavno omogućavaju postupanje u suprotnosti sa zakonskim odredbama. Kazne za fizičke osobe koje obavljaju samostalnu djelatnost niže su u odnosno na kazne za pravne osobe.

 

Posebnom odredbom propisuje se provedba nadzora kod obveznika fiskalizacije na način da nadzor obavljaju PU i Carinska uprava. S obzirom na to da je izmjenama i dopunama Zakona o fiskalizaciji omogućena provedba nadzora i Carinskoj upravi, u skladu s time kada se prekršajni postupak za porezne prekršaje propisane Zakonom o fiskalizaciji vodi na temelju optužnog prijedloga Carinske uprave, prekršajni postupak vodi vijeće za prekršaje Carinske uprave u skladu s propisom kojim se uređuje djelokrug rada, poslovi i organizacija Carinske uprave.

 

Ako se tijekom nadzora utvrdi da obveznik fiskali¬zacije ne provodi postupak fiskalizacije na način na koji je propisano odredbama Zakona o fiskalizaciji, poreznom obvezniku može se naredbom privremeno zabraniti obavljanje djelatnosti pečaćenjem do uklanjanja razloga zbog kojih je zabrana izrečena, a najdulje 8 dana od dana izdavanja naredbe.

 

 

 

 

NEWSLETTER

ABONNIEREN SIE UNSEREN NEWSLETTER!

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.

KONTAKT

Partizanska 4/1, 52440 Poreč

 

+385 95 818 6983