DAS BUCHHALTUNGSBÜRO  FÜR SIE

                                         info@histria-accounting.hr

IZDAVANJE RAČUNA S POMOĆU ELEKTRONIČKOGA NAPLATNOG UREĐAJA

Od 1. srpnja 2017. godine svi obveznici fiskalizacije izdavat će račune s pomoću elektroničkoga naplatnog uređaja jer se ukida status malog obveznika fiskalizacije. To znači da se uvezanom knjigom računa neće više, nakon 1. srpnja 2017. godine, koristiti za izdavanje računa u redovitom načinu poslovanja.

 

Iznimno, uvezanom knjigom računa koristit će se samo u slučaju kvara naplatnog uređaja ili ako nije moguće uspostaviti vezu za razmjenu podataka s PU-om.

 

IZDAVANJE RAČUNA U SLUČAJU PRESTANKA RADA ELEKTRONIČKOG UREĐAJA

Ako dođe do potpunog prestanka rada elektroničkoga naplatnog uređaja koji služi za izdavanje računa, obveznik fiskalizacije izdaje račun koji mora biti uvezan u posebnu knjigu računa. Uvezanu knjigu računa, prije početka upotrebe, ovjerava Ministarstvo financija – PU. Kada dođe do potpunog prestanka rada elektroničkoga naplatnog uređaja, obveznik fiskalizacije obvezan je u roku od dva dana, računajući od dana u kojem je došlo do potpunog prestanka rada naplatnog uređaja, uspostaviti rad naplatnog uređaja na način propisan u čl. 16. Zakona o fiskalizaciji. U istom roku obveznik fiskalizacije obvezan je dostaviti Ministarstvu financija – PU sve izdane račune putem elektroničke veze kako bi se svim izdanim računima mogao odrediti JIR. O dostavljenim i naknadno zaprimljenim dostavljenim računima, PU će obvezniku fiskalizacije dostaviti potvrdu. Na račune izdane iz uvezane knjige, obveznik fiskalizacije dopisuje podatke o JIR-u.

 

Računi iz uvezane knjige izdaju se i kada obveznik fiskalizacije posluje na području na kojem nije moguće uspostaviti vezu za razmjenu podataka s Ministarstvom financija – PU, i to sve dok se ne ostvari mogućnost veze.

 

Izmjene vezane uz izdavanje računa iz uvezane knjige računa primjenjivat će se od 1. srpnja 2017. godine.

 

 

 

 

 

 

 

NEWSLETTER

ABONNIEREN SIE UNSEREN NEWSLETTER!

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.

KONTAKT

Partizanska 4/1, 52440 Poreč

 

+385 95 818 6983